Çerez Politikası

Çerez Politikası

SUNRİSE YAT. VE TUR. İŞL. A.Ş olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan kişilerin gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Bu kapsamda haklarınızın ve gizliliğinizin teminini sağlamak adına Şirketimizce işbu Çerez Politikası oluşturulmuştur.

Çerez Politikası, şirketimiz tarafından yürütülen internet siteleri ile mobil uygulamalar, üçüncü parti programlar veya internet siteleri üzerinden erişilen, kullanılan platformlar için geçerlidir.

Şirketimiz internet sitesini kullanarak çerezlerin bu Çerez Politikası ile uyumlu şekilde kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerez kullanımını onaylamıyorsanız internet sitesine devam etmemenizi ya da çerez tercihlerinizi bu Politika’da gösterildiği şekilde değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde internet sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz.

İşbu Çerez Politikası “Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın” ayrılmaz bir parçasıdır. Şirketimiz tarafından kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi için “Kişisel Verilerin Korunması Politikamızı” incelemenizi tavsiye ederiz.

Çerez ("Cookie") Nedir?

Çerez (Cookie), internet sitelerinin ziyaretçilerinin bilgisayar veya mobil cihazlarına bıraktıkları küçük boyutlu veri dosyalarına verilen isimdir. Çerezler sanal dünyada geniş çerçevede kullanılan ve web tarayıcılarının otomatik ön kabule tanımlanması sebebiyle ziyaretiniz ile ilgili cihazınızın dil, ayarlar vb. bilgilerinin hatırlanmasına yardımcı olur. İnternet siteleri, kullanıcıların ilk bağlandıklarında oluşturdukları bu veri dosyalarını sonraki bağlanışlarında okuyarak, daha verimli çalışma ve site dili gibi kullanıcı ayarlarını hızlı biçimde yükleme olanaklarına kavuşurlar.

Çerez Türleri Nelerdir?

Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu kriterler kapsamında temel ayrım şu şekildedir:

Oturum Çerezleri
Oturum çerezleri, internet sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup web tarayıcı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.
Kalıcı Çerezler
Bu çerezler tarayıcınızda saklanan ve tarafınızdan silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir.
Zorunlu Çerezler
İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.
İşlevsel ve Analitik Çerezler
Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Örneğin sitenin görüntülenme dili tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.
Takip Çerezleri
Takip çerezleri web sitemizi ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu çerezler sizin kimliğinizi belirlemek veya şahsınız özelinde karar almak için kullanılmayacaktır.
Birinci Taraf Çerezler
Birinci taraf çerezlerziyaret edilen internet sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir.
Üçüncü Taraf Çerezler
Üçüncü taraf çerezlerziyaret edilen internet sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.

Çerez Kullanımının Amacı Nedir?

Çerezler birçok farklı hedef için kullanılmaktadır. Bu hedeflerin başlıcaları aşağıda ifade edildiği gibidir:

  • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak amacıyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • İnternet sitesini iyileştirmek ve İnternet sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak,
  • Ziyaretçiler için daha kişiselleştirilmiş ve daha ilgi çekici bir deneyim sunulabilmek,
  • İnternet Sitesinin, kullanıcıların ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.
  • İlginize yönelik ürün ve hizmet tanıtım çalışması yapabilmek,
  • 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülükleri yerine getirilebilmek.

Çerezler Vasıtasıyla Gizli Bilgiler Tutulabilir Mi?

Şirketimiz, çerezler aracılığıyla kullanıcılarının gizli bilgilerini saklamamaktadır. Çerezler sadece ziyaret geçmişinizle ilgili bilgileri içerir ve bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda depolanmış dosyalara erişmez. Şirketimiz; işbu Çerez Politikasında kullanıcılarına veya internet sitesi ziyaretçilerine bildirmeksizin değişiklik yapma hakkını haizdir.

Çerezleri Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Çerezleri dilediğiniz gibi kontrol edebilir veya silebilirsiniz. Cihazınızda hali hazırda mevcut olan çerezleri silebilir ve internet tarayıcınızı çerezleri engelleyebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platforma erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekmektedir.

Ancak uyarmak isteriz ki, tarayıcınızı çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız halinde internet sitemizde yer alan bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir.

Çerezleri kapatmak için;

  • Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Internet Explorer kullanıcıları için: “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.
  • Firefox kulllanıcıları için: “Araçlar/ Seçenekler’/ Gizlilik/ Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.
  • Safari kullanıcıları için: “Tercihler/Gizlilik/ Web Sitesi Verileri/Bir veya daha fazla web sitesini seçin/Tümünü sil” seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Opera kullanıcıları için: “Tercihler/Gelişmiş/Çerezler” seçeneğini kullanabilirsiniz.

 

Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

SUNRİSE YAT. VE TUR. İŞL. A.Ş ("Sunrise Beach Side veya “Otel”) olarak; kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği en önemli önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ("KVKK”) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Kişisel veri, kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi anlamına gelmektedir.

Otele ait olan https://www.sunrisebeachside.com/ uzantılı internet sitesi, çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan terminal cihazlara depolanmak suretiyle söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak sağlayan, çoğunlukla harf ve sayı kombinasyonlarından oluşan düşük boyutlu küçük metin dosyasıdır.

İşbu Çerezlere Yönelik Aydınlatma Metni’nin amacı, https://www.sunrisebeachside.com/ uzantılı internet sitemizde kullanılan çerezlerin terminal cihazlarınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

Sitemizde Kullanılan Çerez Çeşitleri

Kullanım Süresine Göre Çerez Çeşitleri

Sitemizde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup tarayıcınızı kapattığınızda bu çerezler de silinmektedir. Kalıcı çerezler ise tarayıcınızı kapattığınızda silinmemekte ve saklanması için öngörülen süre dolduktan sonra, kendiliğinden silinmektedir.

Birinci Taraf ve Üçüncü Taraf Çerezler

Çerezin birinci taraf ya da üçüncü taraf çerezi olması, çerezin kim tarafından yerleştirdiğine göre değişiklik gösterir. Birinci taraf çerezler, doğrudan Sitemiz, yani tarayıcınızın adres çubuğunda gördüğünüz https://www.sunrisebeachside.com/ url adresi tarafından yerleştirilmektedir. Üçüncü taraf çerezler ise, adres çubuğunda gördüğünüz https://www.sunrisebeachside.com/ alan dışındaki bir URL adresi tarafından yerleştirilmektedir.

Kullanım Amaçlarına Göre Çerez Çeşitleri

Sitemizde kullanım amacına göre aşağıdaki çerezler kullanılmaktadır:

Zorunlu Çerezler

Bu çerezler, Sitemizin çalışması için kesinlikle gerekli olan çerezlerdir. Söz konusu çerezler birinci taraf çerezler olup kişisel verilerinizi Sitemizin doğru bir biçimde çalışabilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler talep etmiş olduğunuz hizmetin (log in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar.

Performans- Analitik Çerezler

Bu çerezler tekil ziyaretçilerimizin sayısını belirlemekte, Sitemizin kullanıcı trafiği ölçmekte, arama motorunda kullandığımız anahtar kelimelerin etkinliğini tespit etmekte, Sitemizi ziyaret eden kullanıcıların gezinme durumunu izlemekte, Sitemizin performansını ölçmekte ve iyileştirebilmekte kullanılmaktadır. Ayrıca bu çerezler, Sitemizdeki sayfaların popülerlik düzeyini de anlamamıza ve reklamların ziyaretçilerimiz üzerindeki etkisini ölçümlememize yardımcı olmaktadır.

Reklam ve Pazarlama Çerezleri

Bu çerezler Sitemiz aracılığıyla iş ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezler olup üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre ilgi alanlarınızın tespit edilmesi ve size sizinle ilgili reklamlar göstermek üzere kullanılmaktadır.

Hangi Amaçlar ve Hukuki Sebeplere Dayanılarak İşlendiği ile Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(2)(f) bendi gereğince “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir. İnternet sitemizde yer alan zorunlu çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Name
Provider
Purpose
Expiry
Type
rc::a
Bu çerez, insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımına ilişkin geçerli raporlar hazırlamak amacıyla web sitesi için faydalıdır.
Persistent
HTML Local Storage
rc::c
Bu çerez, insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılır.
Session
HTML Local Storage


Performans- Analitik Çerezler

Bu çerezler aracılığıyla toplanan ve aşağıda detayları belirtilen kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebi kapsamında işlenmekte ve yurt dışına aktarım sütunu doldurulmuş olan kişisel veriler belirtilen ülkeye yalnızca Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebine dayanılarak aktarılmaktadır:

 

Name
Provider
Purpose
Expiry
Type
_ga
Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder.
2 years
HTTP Cookie
_ga_#
Google Analytics tarafından, bir kullanıcının web sitesini kaç kez ziyaret ettiği ile ilk ve en son ziyaret tarihlerine ilişkin verileri toplamak için kullanılır.
2 years
HTTP Cookie
_gat
İstek oranını azaltmak için Google Analytics tarafından kullanılır
1 day
HTTP Cookie
_gid
Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder.
1 day
HTTP Cookie
collect
Ziyaretçinin cihazı ve davranışı hakkında Google Analytics'e veri göndermek için kullanılır. Ziyaretçiyi cihazlar ve pazarlama kanalları arasında takip eder.
Session
Pixel Tracker
td
Kullanıcıların web sitesindeki davranışlarına ilişkin istatistiksel verileri kaydeder. Web sitesi operatörü tarafından dahili analiz için kullanılır.
Session
Pixel Tracker

 

Reklam ve Pazarlama Çerezleri

Bu çerezler aracılığıyla toplanan ve aşağıda detayları belirtilen kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebi kapsamında işlenmekte ve yurt dışına aktarım sütunu doldurulmuş olan kişisel veriler belirtilen ülkeye yalnızca Kanun’un 5(1) fıkrası kapsamında açık rıza hukuki sebebine dayanılarak aktarılmaktadır:

Name
Provider
Purpose
Expiry
Type
_fbp
connect.facebook.net
Facebook tarafından, üçüncü taraf reklamverenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürününü sunmak için kullanılır.
3 months
HTTP Cookie
_gcl_au
Google AdSense tarafından, hizmetlerini kullanan web sitelerinde reklam verimliliğini denemek için kullanılır.
3 months
HTTP Cookie
_ym#_lsid
yandex.ru
Sınıflandırılmamış
Persistent
HTML Local Storage
_ym_d
mc.yandex.ru
Ziyaretçinin siteyi ilk ziyaret tarihini içerir.
1 year
HTTP Cookie
_ym_isad
mc.yandex.ru
Bu çerez, ziyaretçinin tarayıcısında herhangi bir reklam engelleyici yazılımın bulunup bulunmadığını belirlemek için kullanılır; bu bilgi, web sitesinin üçüncü taraf reklamlarıyla finanse edilmesi durumunda web sitesi içeriğini ziyaretçiler için erişilemez hale getirmek için kullanılabilir.
1 day
HTTP Cookie
_ym_synced
yandex.ru
Kullanıcının web sitesinin arama çubuğu işleviyle etkileşimini izler. Bu veriler kullanıcıya ilgili ürün veya hizmetleri sunmak için kullanılabilir.
Persistent
HTML Local Storage
_ym_uid
mc.yandex.ru
Bu çerez, ziyaretçinin web sitesi davranışı ve kişisel olmayan ziyaretçi istatistikleri hakkında kişisel olmayan bilgiler toplamak için kullanılır.
1 year
HTTP Cookie
_ym_uid
yandex.ru
Kullanıcının web sitesinde gezinmesi ve davranışı hakkında veri toplar. Bu, web sitesi sahibi için istatistiksel raporlar ve ısı haritaları derlemek için kullanılır.
Persistent
HTML Local Storage
ads/ga-audiences
google.com
Sınıflandırılmamış
Session
Pixel Tracker
bh [x3]
yandex.ru
mc.yandex.com
yandex.com
Sınıflandırılmamış
1 year
HTTP Cookie
IDE
doubleclick.net
Bir reklamın etkinliğini ölçmek ve kullanıcıya hedefli reklamlar sunmak amacıyla, reklamverenin reklamlarından birini görüntüledikten veya tıkladıktan sonra web sitesi kullanıcısının eylemlerini kaydetmek ve raporlamak için Google DoubleClick tarafından kullanılır.
1 year
HTTP Cookie
metrika_enabled
mc.yandex.ru
Ziyaretçinin tercihlerine göre ilgili reklamı sunmak amacıyla birden fazla web sitesindeki ziyaretçileri izlemek için kullanılır.
Session
HTTP Cookie
tfpsi
p.teads.tv
Web sitesindeki kullanıcı davranışını ve gezinmeyi ve etkin kampanyalarla her türlü etkileşimi kaydeder. Bu, reklamı optimize etmek ve verimli yeniden hedefleme için kullanılır.
Session
HTTP Cookie
tfpvi
p.teads.tv
Birden çok ziyaretten ve birden çok web sitesinden gelen ziyaretçilere ilişkin verileri kaydeder. Bu bilgiler web sitelerindeki reklamların etkinliğini ölçmek için kullanılır.
Session
HTTP Cookie
yabs-sid
mc.yandex.com
Birden çok ziyaretten ve birden çok web sitesinden gelen ziyaretçilere ilişkin verileri kaydeder. Bu bilgiler web sitelerindeki reklamların etkinliğini ölçmek için kullanılır.
Session
HTTP Cookie
yuidss
yandex.com
Daha alakalı reklamlar sunmak için birden fazla web sitesinden ziyaretçi davranışları hakkında veri toplar - Bu aynı zamanda web sitesinin aynı reklamın kendilerine gösterilme sayısını sınırlamasına da olanak tanır.
1 year
HTTP Cookie

 

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Sunrise Beach Side olarak işlediğimiz kişisel verilerinizi, Kanun'un 8. ve 9. maddesi başta olmak üzere ulusal mevzuata uygun olarak üçüncü taraflara aktarabilmekteyiz. Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına aktarabiliriz. Site üzerinde kullanılan bazı çerezler Otel haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcı yurt dışında mukim Google tarafından sağlanmaktadır. Bu üçüncü parti çerezler, istatistiksel verilerin toplanmasını ve bu şekilde Site’nin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verileriniz Site’nin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla yurt dışında mukim Google Inc. ile, açık rızanıza dayalı olarak paylaşılmaktadır.

Çerezler Nasıl Kontrol Edilir / Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Site’nin çalışması için zorunlu olan Çerezler'in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak tarayıcı üzerinden bazı çerezlerin kapatılması halinde Site’nin birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Site’de kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

 

Google Chrome
:
Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni tıklayarak "izin ver" veya "izin verme" şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Internet Explorer
:
Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan "Araçlar" bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak "izin ver" veya "izin verme" şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox
:
Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan "menüyü aç" sekmesini tıklayınız "Seçenekler" görselini tıklayarak "Gizlilik ve Güvenlik" butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera
:
Tarayıcınızın "Tercihler" bölümünde "Gelişmiş"i seçerek "çerezler" bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari
:
Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "safari" sekmesini seçip "Gizlilik ve Güvenlik" Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

Kişisel Verileriniz Nasıl Koruyor?

Otelimiz ile paylaşılan kişisel veriler, Sunrise Beach Side gözetimi ve kontrolü altındadır. Sunrise Beach Side, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak;

· Veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmaktadır.

  • Web sitesi aracılığıyla Sunrise Beach Side’e ilettiğiniz kişisel verileriniz SSL (Secure Sockets Layer) teknolojisi kullanılarak korunmaktadır.
  • Kişisel veri işleme faaliyetlerine ilişkin düzenli olarak risk analizleri yapılmakta ve risklerin azaltılması için aksiyonlar alınmaktadır.
  • Kişisel verilere yetkisiz erişimleri engellemek için erişim ve yetki kontrolleri uygulanmaktadır.
  • Bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

İlgili Kişilerin Talepleri

KVK Kanunu'nun 11. maddesi uyarınca ilgili kişiler,

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, kuruluşumuzun web sitesinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu'nu doldurarak veya mevzuatta öngörülen sair yöntemler ile Otelimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.